Lajme

Thirrje qytetarëve të Sanxhakut që ta ruajnë qetësinë

Këshilli Kombëtar Boshnjak dënon ashpër qëndrimin jo tolerant dhe armiqësor të Qeverisë së Republikës së Serbisë ndaj qytetarëve të Sanxhakut

Sjellje armiqësore dhe agresive e autoriteteve shtetërore serbe ndaj qytetarëve të Sanxhakut për dekada të tëra direkt rrezikon jetën e tyre, lirinë dhe sigurinë, siç dëshmohet nga rasti i fundit i vrasjes brutale të Fahrudin Skarep nga policia serbe.

Faktet flasin se Sanxhaku është territor ku forcat e armatosura serbe kanë kryer krime të pandëshkuara për dekada të tëra. Mungesa e investimeve dhe planeve zhvillimore, shfrytëzimi i pakontrolluar i pyjeve dhe burimeve të tjera natyrore, shkatërrimi i ndërmarrjeve të mëdha përmes privatizimit të keq dhe falimentimin, si dhe papunësia e lartë konfirmojnë se Sanxhaku është tokë e pushtuar.

Këshilli Kombëtar Boshnjak i kërkon nga Bashkimi Evropian dhe Qeveria e Serbisë që urgjentisht të fillojnë procesin e rishikimit të Planit të Veprimit për kapitujt 23 dhe 24 për pranimin e Serbisë në BE dhe në këtë mënyrë për të kthejnë shpresën e qytetarëve për një të ardhme evropiane të Sanxhakut.

Prandaj, Këshilli Kombëtar Boshnjak dënon me forcë çdo thirrje për hakmarrje dhe provokim të trazirave dhe trazirave në Sanxhak.

Ftojmë qytetarët e Sanxhakut të përmbajnë emocionet e tyre të shkaktuara nga hidhërimin dhe padrejtësinë që pakënaqësinë e tyre ti shprehin me dinjitet në mënyrë që me ndihmën e BE-së, OKB-së dhe forcave demokratike në Serbi njëherë e përgjithmonë të ndalohen padrejtësitë.

Këshilli Kombëtar Boshnjakë porositë Qeverinë e Serbisë dhe Bashkimin Evropian që qytetarët e Sanxhakut nuk janë pëllumba të argjilës, thuhet në komunikatën për media.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *