Lifestyle

Shkencërisht është dëshmuar: Dhia është miku më i mirë i njeriut!

Hulumtimet më të reja kanë treguar që dhitë kanë të njëjtin nivel empatie ndaj njerëzve sikur i kanë edhe qentë. A do të duhej që ta konsideronim dhinë si kanakar shtëpiak

Hulumtimi i cili është bërë në kuadër të një reviste të huaj, ka treguar që edhe qentë edhe dhitë njësoj i kanë kryer detyrat, derisa në një moment që të dy janë ndalur në të njëjtën detyrë dhe me habi kanë shikuar njerëzit përreth tyre.

Ligjëruesja e Universitetit Anglia Ruskin, Jenna Kiddie , thotë: “Ne kurrë nuk kemi pasur kurrfarë nevoje tjetër shoqërore nga dhia, pos që i shfrytëzojmë për furnizim me artikuj ushqimorë siç janë mishi dhe qumështi, kështu që me këto fakte të reja shkencore, të gjitha konstatimet e deritashme janë demantuar.”

Hulumtimet në fushën e lidhjes empatike midis njerëzve dhe kafshëve akoma janë në fazën e zhvillimit.
Megjithatë, disa hulumtime të deritashme kanë treguar që edhe sorrat kanë nivel të lartë të koeficientit të inteligjencës.

Gjithashtu është treguar që delja kurrë nuk mund të zhvillojë kurrfarë empatie ndaj njeriut, për shkak se ajo së tepërmi frikohet nga gjithçka. Andaj, edhe nuk habit statistika që dhitë mund të ndërtojnë marrëdhënie me njerëzit siç i kanë sot qentë dhe macet.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *