Ekonomi

A rrezikohet projekti i gazsjellësit TAP? Brukseli bën thirrje

Projekti i gazsjellësit TAP është më i madhi dhe më i rëndësishmi që ka njohur Shqipëria kohët e fundit. Megjithëse në Shqipëri punimet kanë ecur mirë, projekti është vënë në dyshim nga Italia

Për këtë arsye, Brukseli ka bërë thirrje që të gjitha vendet ku kalon gazsjellësi, të përkrahin projektin. Maros Sefcovic, zv/president i Komisionit Europian, tha se “beson se ndërtimi i gazsjellësit do të vazhdojë falë mbështetjes së qeverive të përfshira”.

Italia thotë se do të rishikojë projektin TAP dhe disa projekte të tjera. TAP është pjesë e Korridorit Jugor të Gazit, që do të sjellë çdo vit 10 miliard metër kub gaz nga Azerbajxhani për në Europë. Gazsjellësi do jetë 878 kilometra i gjatë.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *