Ekonomi

Qeveria ia “than” 53 milionë euro Bechtelit për gjoba

Qeveria e Kosovës ka ndarë 53 milionë euro shtesë për “Bechtel Enkan” për autostradën e Shkupit. Pal Lekaj, ministër i Infrastrukturës, tha se “për shkak të dështimit të Qeverisë së kaluar që t’i paguajë me rregull faturat, konsorciumi ka kërkuar që t’i paguajmë 63 milionë euro për shkak të mbajtjes së pajisjeve gjatë dhe shpenzimeve indirekte”

“Pas negociatave kemi arritur që të ulim shumën në 45 milionë euro duke shtuar edhe 8 milionë euro të TVSH-së, në total do të paguajmë 53 milionë euro”, ka thënë Lekaj.

Ndërkaq, kryeministri Ramush Haradinaj tha se po ia ndajmë këto para “pasi nuk është mirë që të përballemi me procese gjyqësore që do ta dëmtonin vendin”.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *