Lajme, Lajmi kryesor

Profili i LDK-së, dhe i një mashtruesi që pretendon të bëhet kryetar i Prishtinës!

Ligji për Prishtinën, është treguesi më i mirë se sa i intereson LDK-së, Prishtina. Inatet e LDK-së, janë më të mëdha se interesat e qytetarëve. Kur flitët për menaxhim financash, #LDK, janë “eksperta” për këtë punë

Dëshmi për këtë e kemi Menaxhimin e #Fondit të tre përqindëshit (3%).
Fondin e tre përqindëshit udhëheqësit e LDK-së e bënë rrush e kumbulla dhe e shitën për lesh. Në fund raporti dhe arsyetimi i udhëheqësve të LDK-së, para qytetarëve për fondin e tre përqindëshit ishte: Më #rrove të #rrova, brisku i berberit.

1. LDK, është thirrur në demokraci, demokracia në LDK, u nda me karrika, demokracia në LDK, u pa në Hotel Emerald, ku ju mbyllen dyertë Donika Gërvallës dhe diasporës së LDK-së.
2. LDK, po thirret në ç’kapjen e shtetit, ndërsa 50 për qind të shtetit e ka kap vetë, gjykatat, prokurorite, drejtësinë në përgjithësi dhe ne të gjitha institucionet publike, fiks 50 për qind janë njerëz të LDK-së.

Në Podujevë dhe në Prishtinë, #Bandat e #LDK-së, dhe #PDK-së, kanë bashkëjetuar

Diferencuesit e LDK-së, që i humbën tri palë zgjedhje, qëndrimin e tyre në krye të partisë po arrijnë ta sigurojnë përmes diferencimit të të gjithë atyre që guxojnë ta shprehin mendimin ndryshe.

Lidershipit të LDK-së, sa herë që i është rrezikuar pozita udhëheqëse në parti, ata i kanë përdorë metodat e diferencimit ideo-politik dhe avancimet kozmetike të trashëguara nga LKJ.

Diferencimet në LDK, bëhen përmes disa telallëve të cilët edhe pse të afërt me liderin assesi nuk po arrijnë të marrin besimin e qytetarëve për t’i përfaqësuar në Kuvendin e Kosovës.
Mentaliteti diferencues i LDK-së, po vërehet edhe tek prurjet e reja si avansime kozmetike të cilat sapo filluan ta ngritin kokën, u goditen pamëshirshëm nga telallët me porosi që ta mbyllin gojën.

Kur Isa Mustafa bëri koalicion me Hashim Thaçin dhe u zgjodh kryeministër, kryesia e LDK-së kishte porositur degët e saj në të gjithë Kosovën që të hartojnë liste për njerëezit që duhet të punësohen duke përfshirë postet e zv.ministrave, këshilltarëve politik e anëtarëve të bordeve e agjencioneve të pavarura. Pas një muaj dite lista kishte arritur numrin prej 4000 anëtarëve të LDK-së.

Këta duhej të punësoheshin për ta zbutur disi pakënaqësine e anëtarësisë kundër koalicionit qeverisës me PDK-në. E një nga më të angazhuarit për rehatimin e këtyre 4000 bashkëpartiakëve ishte Arban Abrashi, në atë kohë ministër i Punës dhe Mirëçenies Sociale dhe njëherit edhe zëdhënës i Isa Mustafës.
Abrashi përveç që punësoi në MPMS, djem e vajza të zyrtarëve të lartë të LDK-së gjatë mandatit të tij shquhej edhe për manipulim me shifra si për rritje ekonimike ashtu edhe për hapjen e vendeve të reja të punës, sa që edhe veteranët e UÇK-së që filluan ta marrin pensionin e tyre sipas ligjit të aprovuar në Kuvend i patë shpallur sit ë punësuar nga Qeveria Mustafa.

Arban Abrashi këtë praktikë të manipulimit me shifra e përdori edhe në debatin me Shpend Ahmetin në Klan Kosova, deklaroi se vetëm në Shkup qytetarët nga Kosova i hargjojnë mbi 80 milionë euro në shoping dhe turizëm. Kjo deklarateë e tij ishte një mashtrim dhe manipulim me shifra, i pamenduar mira nga ai dhe nga bandat e tij që e dirigjonin përmes mesazheve. Çdo qytetarë i Kosovës me një llogari të thjeshtë, ku 80 milionët i pjeston me 365 ditë, i bjenë se qytetarët e Kosovës i shpenzojnë 219 mijë euro në ditë në Shkup për shoping dhe turizëm.

Mashtrim tjeter ishte edhe premtimi për investime kapitale në vlerë prej 1.2 miliardë euro, këtë premtim nuk mund ta mbuloj buxheti i planifikuar në Kornizën afatmesme të shpenzimeve për investime kapitale në Komunën e Prishtinës….
Mashtrimi tjetër dhe manipulimi me shifra nga Arbani, ishte edhe fondi i punësimit, ku ai deklaroi se me fondin e punësimit prej 4 milion eurosh, do ti krijojmë 4 mijë deri në 6 mijeëvende të reja pune. Këtë manipulim të tij lehtësisht mund ta verifikoj çdo qytetarë i Kosovës, me një të kërkuar në google: http://d4d-ks.org/sallonet/salloni-i-se-martes-sa-kushton-krijimi-i-nje-vendi-te-ri-te-punes/se.

Në muajin prill 2016, në një sallon të organizuar nga Kolegji Riinvest(Shtabi i LDK-së) në bashkëpunim me profesorë nga AUK, dhe ekspertë të programit, USAID EMPOWER Sektori Privat, si dhe Ramiz Kelmendi, themelues i kompanisë “Elkos”, me temën Sa kushton krijimi i një vendi të ri të punës?
Duke iu referuar analizave të ekspertëve të fushës së ekonomisë, kostoja e krijimit të një vendi të punës si në sektorin publik ashtu edhe në atë privat del të jetë përafërsisht 8 mijë euro.

Nisur nga analizat e ekspertëve të fushës së ekonomisë, sipas te cilëve kostoja e krijimit të një vendi të punës është përafërsisht 8 mijë euro. Çdo qytetarë i Kosovës me një llogaritje të thjeshtë, ku 4 milionët i pjeston me 8 mijë euro, i bie se me 4 milionë euro mund të krijohen 500 vende të reja pune dhe jo 4 mijë deri në 6 mijë siç tentoi të manipuloj Arbani.

Mashtrimi tjetër edhe më i madh nga Arban Abrashi, ishte ai për hapjen e 30 mijë vendeve të reja të punës në Prishtinë. Ky premtim ishte vazhdimësi e mashtrimit të qytetarëve me premtimin për hapjen e 120 mijë vendeve të punës në zgjedhjet qendrore nga ana e LDK-së.

Pas demantimit të këtij tentimi për manipulim nga Shpend Ahmeti, Arban Abrashi, duke u munduar që ti mbuloj manipulimet e veta, ai deklaron se qytetarët mund edhe të mos i kuptojnë. Ky ofendim i qytetarëve nga Arban Abrashi, nuk të bënë për tu çuditur pasi që ai sa ishte Ministër në MPMS, kishte deklaruar se qytetarët nuk janë punëtorë dhe nuk duan të punojnë, ata me shumë dëshirojnë të jetojnë me ndihma sociale. Kjo deklaratë e ministrit Abrashi, në atë kohë, pothuajse u publikua në të gjitha portalet e Kosovës..

Çka kuptojnë qytetarët, ke me u çuditë!

Qytetarët e Prishtinës, për ti vërtetuar mashtrimet dhe manipulimet e Arban Abrashit, tani e kanë mjaft të lehtë, ata thjeshtë vetëm duhet ti përcjellin deklaratat publike Facebook dhe media nga Abrashi.

Premtimet Abrashit:

1. Pensioni familjar dhe ai invalidor i punës do të fillojnë të merren që nga e hëna më 27 mars prej momentit të aplikimit. Kështu ka deklaruar për Ekonomia Online, ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi
2. Pensione për viktimat seksuale të luftës, Pensione për tetraplegjikët dhe paraplegjikët… Asnjerin nga keto premtime nuk i ka realizuar.

Arban Abrashi, ju ka premtuar Zjarrfikësve të Prishtinës:
1. ✓ Sigurim Shëndetësor
2. ✓ Rritja e koeficientit të pagave i cili tani është 5.5
3.✓ Ndërtimi i pikës së re të zjarrfikësve

Të gjitha këto nuk i ka bërë për punëtorët e MPMS-së, sa ka qenë #Minister në #MPMS.
1. Punëtorët e #MPMS, nuk kanë fare sigurim shëndetësorë.
2. Shumë punëtorë në #MPMS, madje edhe me Master, vazhdojnë ta kenë koeficientin e pagave 5.5, edhe pse disa herë kanë bërë kërkesa zyrtare për ngritje të koeficientit në bazë të ligjit, #Arbani nuk i ka marrë parasysh ato.
3. Shumë punëtorë të #MPMS-së, vazhdojnë të punojnë në kontinjerë me afat të skaduar dhe kancerogjen e #Arbani, nuk ju ka bërë zgjidhje edhe përkundër disa kërkesave zyrtare.

Në kohën kur #Arban Abrashi ka qenë #Ministër në MPMS, në mandatin e tij ka qenë edhe përkujdesja ndaj #Fëmijëve, janë mbyllur disa #Qendra ditore që kanë ofruar shërbime sociale të bazuara në komunitet për fëmijët me aftësi të kufizuara.

Tash kur i ka hy garës për Kryetar Komune e paska nënshkruar një deklaratë të zotimit (Dokument me kërkesa konkrete i pregatitur nga Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijës) në të cilin zotohet se fëmijët do jenë një nga prioritetet e programit komunal pas marrjes së mandatit.
#Arban Abrashi, i la pa pensione familjet e #Deshmoreve dhe #Invalidet e UÇK-së

Ky djali i Mitrovicës që po do me u bë kryetar i Prishtinës…

Nëse i hedhim një sy profilit të Arbanit, vetëm gjatë muajit maj shohim manipulimet e tij, ku sa më afër zgjedhjeve ai premton aq më shumë vende të punës… Më 5 maj – mbi 1500, më 18 maj, mbi 2000, më 19 maj në hapjen e Panairit të Punës, rrejti mbi 3000 vende të reja pune, dhe pasi që u demantua nga bashkorganizatori gjerman, ai në fb shkruajti mbi 2500 vende pune.

Arban Abrashi! Shumicën e premtimeve që po i paraqet në fushatën zgjedhore për Kryetar Komune në Prishtinë, ka qenë i obliguar me #Ligj ti zbatoj sa ka qenë ministër në MPMS.
Arbani nuk i ka zbatuar, ato i paska ruajtur që ti përdorë për fushatë.

Arban Abrashi, #Fondin e #Punesimit, është dashur ta themeloj sa ke qenë Ministër në Ministrinë e Punës.
Ndërsa ai e ka mbajtur peng themelimin e #Agjencise së Punësimit, nga janari 2015 deri në maj 2017, me të vetmen arsye që ta emëroni këshilltarin e tij Kryeshef të #Agjencisë.

Arban Abrashi, premtoi mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve, mirëpo i njëjti sa ishte ministër i punës e mirëçenies sociale, asnjë fjalë e as veprim nuk ka ndërmarrë lidhur me dëbimin e padrejtë nga puna të mbi 400 punëtorëve nga ana e menaxhmentit turk në KEDS!!!

Qytetarët e Prishtinës kanë mundësi të zgjedhin nëse duan një kryetar që dirigjohet nga bandat përmes telefonit siç ndodhi në debatin në Klan Kosova, apo të zgjedhin një Kryetar Komune i cili e la punën si profesor në AUK, për t’ju përkushtuar punës në Komunë, gjë që nuk po e bëjnë edhe profesorët e #LDK-së, që i mbajnë nga 3 e më shumë vende pune./Lajm.co

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *