Ekonomi, Lajmi kryesor

Paga mesatare në Telekomin e Kosovës 980 euro, në Postë 800 e në KEK 600

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, ka treguar se kjo Ministri ka rreth 9 milionë euro për subvencionimin e ndërmarrjeve publike që janë para falimentimit. Në Puls të KTV-së, ai ka thënë se ka shumë ndërmarrje që nëse nuk subvencionohen nuk mbijetojnë. Ka numëruar disa

“Ndërmarrja e ujësjellësit të Mitrovicës, Aeroporti i Gjakovës, Posta e Kosovës ka pas humbje të vazhdueshme e cila i ka borxh 3 milionë euro po ashtu edhe Trainkosi dhe Infrakosi janë para falimentimit”, ka thënë Lluka.

Në anën tjetër rrogat në “Trainkos” janë shumë të larta. Lluka po ashtu ka pasur kritika edhe për Njësinë për monitorimin e ndërmarrjeve publike në Ministrin e Zhvillimit Ekonomik, për të cilën ka thënë nuk është aq e ashpër sa duhet të jetë.

“Është shumë më tolerante se sa që duhet. Kritika për këtë njësi është se pse kjo njësi nuk e ka bërë të madhe problemin e ndërmarrjeve publike, pra nuk u alarmua situata më herët”, ka thënë ai.

Ministri Lluka, në Puls të KTV-së, ka thënë se paga mesatare në Postën e Kosovës është 800 euro, në Telekomin e Kosovës ajo arrin në 980 euro, derisa paga mesatare në KEK është diku rreth 600 euro.

“Pra pagat janë shumë të mëdha dhe e kemi Telekomin e Kosovës i cili po punon me humbje. Viti i parë është 6 milionë euro me humbje. Sa të jem në këtë mandat do të mundohem të bëjë ndryshime në këto institucione që punojnë me humbje”, ka thënë Lluka.

Lluka ka thënë se nga 16 ndërmarrje publike që i monitorojmë 11 punojnë me humbje. Ai ka thënë se raportet për ndërmarrjet publike deri më sot nuk kanë shkuar asnjëherë në parlament. “Për herë të parë unë e kam bërë një gjë të tillë”, ka thënë Lluka.

Lluka ka treguar edhe një rast, kur ka thënë se “ka raste kur kompania i ka fituar 20 mijë euro krejt dhe ato para i kanë nda në bonuse për Bordin dhe drejtorët”. “Pra ka edhe këso rastesh kur keqmenaxhohet kompania”, ka thënë ai.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *