Opinion

Në vend të përkujtimit/ Nesër kanë me t’vra për të dytën herë, Bac!

Nga Fahredin Spahija

Po bahen 20 vjet që prej se ta zunë pritën t’paguemit e faqezive shqiptarë e ta morrën jetën me tre plumba pashpirtshën dhe pa i pasë borxh askujtë, Bac!

Nesër, po thonë, se kanë me t’pru n’Kosovën e andrrave tua çlirimtare dhe për Ty dojnë me ba një Akademi Përkujtimore, Homazh në hapsinat e Kuvendit dhe rivarrim tek vorret e dëshmorëve në Prishtinë, e unë s’kam me mujtë me kanë i pranishëm n’asnjanën prej tyne!

S’kam me mujtë jo pse s’kam mund’si por s’kam me mujtë pse nuk du me pranu me kanë në të njejtin vend ku do t’jenë edhe porositsat e vrasjes tanë, Bac.

Ata kanë me kanë aty e me u shtihu se nuk dinë sen për vrasjen tande e kanë me t’ba homazh e pse jo me ta gjue edhe një grusht dhé n’vorrin tand të dytë.
Nesër, du me u ba që asgja e rëndësishme nuk po ndodhë n’Prishtinën e zymtueme. Du me e mashtru veten me gjana krejt t’parandësishme që mos me e mbajtë mendjen të rivarrimi Yt, Bac.

E kur t’fillon me u harru kjo ngjarje qysh harrohen nga ky popull krejt ngjarjet e dhimbshme, kam me t’vizitu një ditë e me qëndru pak pranë teje sa me ta ba me dije që dhimbja e malli për ty nuk ashtë zbehë asnjë trohë prej natës së 21 shtatorit të vitit 1998, kur morra lajmin se shqiptarët e farës së keqe, t’kishin qëllu me tre plumba e kishin lanë pa jetë shtatin tënd të gjatë e të hajthëm në një nga rrugicat e err’ta të Tiranës…

(Fotografia me Ahmet Krasniqin është realizu në mars të vitit 1998 në shtëpinë time në Au të Cyrihut në kohën kur së bashku po bënim dokumentet e para të Ministrisë së Mbrojtjes…)

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *