Ekonomi

Në Kosovë, 94 mijë vetë kërkojnë punë aktivisht

Skënder Reçica, ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale, në “Puls” të KTV-së ka treguar për numrin dhe specifikat e punëkërkuesve në Kosovë

Ai ka thënë se numri i punëkërkuesve të regjistruar në zyrat e punësimit është 94 mijë vetë.

“Prej tyre, të pashkolluar janë 26% ose 25.141 persona, me shkollë fillore janë 24.5% ose 23,865 persona, me arsim të mesëm profesional 33% ose 31.000 persona, me gjimnaz 4.3% ose 4 mijë persona, me studime Bachelor 10% ose 9.460 persona dhe me Master, i kemi 500 qytetarë që kërkojnë punë”, ka treguar ai.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *