Ekonomi

Lluka: 80 euro është çmimi tavan për megavat në “Kosovën e Re”

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, thotë se ka pasur keqinterpretime sa i përket marrëveshjes për termocentralin “Kosovën e Re” mes qeverisë së Kosovës dhe kompanisë amerikane “Countour Global”

Ai ka thënë për Express Intervistën në KTV se çmimi tavan i caktuar sipas kontratës për një megavat është 80 euro.

“80 euro është çmimi tavan. Mbi të nuk mund të shkohet. Nëse çmimi vjen mbi 80 euro kemi të drejtë të dalim nga kjo kontratë. Çmimi real duhet të caktohet përmes disa kritereve. Duhet të shohim sa do të kushtojë saktësisht ndërtimi i termocentralit. Do të hapet tash tenderi dhe do të shohim vlerat se sa do të jetë investimi, e kur të kuptojmë këtë mund të kalkulojmë çmimin për rrymë”, ka thënë ai duke shtuar se mund të ndërmarrin masa të ndryshme nëse ky çmim është i lartë, në mënyrë që barra të mos u bije qytetarëve.

“Mund të bëhen politika të ndryshme. mund të ndikojmë në tarifa të ndryshme”, ka thënë më tej ai.

Lluka ka shtuar se Kosova do të punojë në rregullimin e termocentraleve aktuale që të mos humbë më nga rrjedhjet e energjisë. Sa i përket filtrave ai ka bërë të ditur se në Kosovën B këta filtra të ajrit do të vendosen në dy vitet e ardhshme.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *