Ekonomi

Kosova e dyta në rajon për liritë ekonomike, ka punë me korrupsionin e sundimin e ligjit

Këshilli i Investitorëve Evropianë (KIE) duke u bazuar në raportin e fundit për liritë ekonomike botërore nga Fondacioni Heritage mirëpret faktin që Republika e Kosovës është renditur e dyta në rajon, në vendin e 56-të në renditjen botërore si dhe në vendin 27-të në mesin e 44 vendeve në rajonin e Europës

Këta indikatorë tregojnë se në Kosovë po punohet në drejtimin e duhur dhe sidomos që ka pasur përmirësime në aspektin e reformave fiskale.

Megjithatë, KIE bënë thirrje institucioneve relevante që të vazhdojë punën e përbashkët dhe intensifikimin e dialogut me përfaqësues të sektorit privat, në mënyrë që të përmirësojmë edhe aspektet tjera ku ka ngecje, siç janë integrimi global ekonomik, stabiliteti politik, lufta ndaj korrupsionit dhe nepotizmit, furnizimi i qëndrueshëm me energji, sundimi i ligjit, si dhe respektimi i kontratave.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *