Kulturë

Kishat e rrënuara në Shqipëri mund të kthehen në magnet për turistët

Agjencia e njohur Reuters shkruan se kishat e rrënuara në Shqipëri mund të kthehen në magnet për turistët, nëse do të riparohen

Ekspertët thonë se ka shumë kisha ortodokse shqiptare që janë neglizhuar për dekada. Qeveria dhe vetë Kisha Ortodokse kanë nisur të restaurojnë disa prej tyre.

Ato datojnë që prej kohës së Bizantit dhe më vonë. Kishat gjendet në zona piktoreske dhe fati i tyre reflekton zhvillimet politike në Shqipëri gjatë shekullit të fundit.

Një prej tyre është edhe kisha e Leshnicës. Jorgo Sheka thotë se në periudhën e komunizmit, kishte më shumë kujdes për to. “Askush nuk ka vënë gisht që prej atëherë, por Enver Hoxha u kujdes për të”.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *