Sport

Këto janë 23 ekipet nga 32 që shkojnë në Rusi 2018, mbeten jashtë Holanda e SHBA

Pas ndeshjeve të djeshme janë përcaktuar edhe nëntë ekipet europiane që kanë prerë biletën për të shkuar në botërorin Rusi 2018

Përveç Rusisë, si vend organizator, sot e kanë fituar këtë të drejtë edhe Franca, Portugalia dhe Belgjika.

Ndërkohë Zvicra, Suedia, Danimarka, Kroacia dhe Italia kanë një tjetër shans në muajin nëntor kur do të luhen ndeshjet e play-off për të përcaktuar katër ekipet e fundit nga zona e Europës që në qershorin e ardhshëm do të jenë në Rusi.

Skuadrat e kualifikuara direkt nga EUROPA

Rusia (vendi organizator)

Franca

Portugalia

Gjermania

Serbia

Polonia

Anglia

Spanja

Belgjika

Islanda

Në play-off (do kualifikohen katër skuadra)

Zvicër

Itali

Kroaci

Irlandë

Suedi

Danimarkë

Greqi

Irlanda e Veriut

SKUADRAT E KUALIFIKUARA DERI TANI NGA AFRIKA

Egjipt

Nigeri

SKUADRAT E KUALIFIKUARA DERI TANI NGA AZIA

Iran

Japoni

Kore e Jugut

Arabia Saudite

SKUADRAT E KUALIFIKUARA DERI TANI NGA AMERIKA VERIORE

Kosta Rika

Meksike

Panama

SKUADRAT E KUALIFIKUARA DERI TANI NGA AMERIKA JUGORE

Brazili

Argjentine

Kolumbi

Uruguaji

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *