Lifestyle

Kështjellat më të bukura në botë (foto)

Ajo që dikur ishte një strukturë e zakonshme për mbretërit, qeveritarët dhe për njerëzit shumë të pasur tani është një vend i rrallë banimi. Kështjellat që ekzistojnë ende sot janë shpesh relike nga qindra vjet më parë

Shumë prej tyre janë rrënuar për shkak të mungesës së fondeve për t’i rindërtuar dhe mirëmbajtur. Kështjellat që ekzistojnë sot janë atraksione kryesore turistike, duke ‘joshur’ miliona vizitorë nga e gjithë bota.

Kështjellat e përmendura në listën e mëposhtme janë ndër më të bukurat në botë. Ato kanë histori të gjatë, disa janë përdorur si fortesa gjatë luftërave dhe betejave dhe të tjera si vendbanim privat për familjet më të pasura.

Disa nga kështjellat janë ndërtuar në mes të ujit, ndërsa të tjera në majë të kodrave. Cilat janë disa nga kështjellat më të bukura në botë?

Hidhini një sy fotove të mëposhtme:

Alcázar de Segovia (Segovia Castle), Spain

1. Alkazar i Segovisë, Spanjë

2. Kështjella Miranda, Belgjikë U[/caption]

3. Kështjella Windsor, Angli

4. Kalaja e Pragës,Republika Çeke

5. Kalaja Kilkenny, Irlandë

6. Kështjella e Conwy-Wales, Mbretëri e Bashkuar

7. Kalaja Hohensalzburg, Austri

France, manche, Mont Saint Michel Bay listed as World Heritage by UNESCO, the footbridge by architect Dietmar Feichtinger and Mont Saint Michel

8. Kështjella Neuschwanstein, Gjermani

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *