Lajme

Këngët më të bukura që iu kënduan heroit Gjergj Kastrioti – Skënderbeu (video)

Sot (e mërkurë) është përkujtuar 550 vjetori i vdekjes së heroit kombëtar, Gjergj Kastriotit- Skënderbeut. Në një ditë si kjo, u shënuan edhe shumë aktivitete kulturore me të cilat u kujtua heroi më i madh i shqiptarëve

Një figure të tillë dhe të madhe për vendin i kanë dedikuar edhe këngë shumë të njohura ndër vite.
Telegrafi sjell një përmbledhje të veçantë të disa prej këngëve më të njohura, të cilat iu dedikuan Skënderbeut.

“Kanga e Gjergj Kastriotit Skënderbeut”

Një këngë e bukur për Gjergj Kastriotin ishte realizuar edhe në filmin e famshëm shqiptar “Skënderbeu”, i cili pasqyronte të bëmat e heroit kombëtar. Kënga në fjalë shquhet si një prej këngëve më të bukura që i janë dedikuar atij.

Malësori – Gjergj Kastrioti Skënderbeu

Shkure Fejza – Kthimi i Skënderbeut

Ilir Shaqiri – Prite Skënderbeun

Adelina Ismaili – Skënderbe

Shaqir Cervadiku – Skënderbeu

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *