Lajme

Japonia lanson në hapësirë kapsulën kargo

Japonia ka lansuar sot një kapsulë kargo pa ekuipazh, e cila nga qendra kërkimore Tanegashima duhet të mbërrijë në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar (ISS)

Agjencia amerikane për aviacion dhe kërkim (NASA), bëri të ditur se agjencia japoneze për kërkim në hapësirë (JAXA) ka lansuar me sukses kapsulën në të cilën ka ushqime, pajisje për eksperimente dhe bateri të reja.

Pritet që kapsula pas katër ditësh të mbërrijë në ISS. Lansimi i kapsulës në fjalë duhej të realizohet dy javë më parë, por lansimi është shtyrë nga shkaku i kushteve të këqija të motit dhe një problemi teknik.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *