Kulturë

Ilirët, Dardanët, Maqedonët si pasardhës të Zeusit Pellazg me Princeshën e Atlantidës

Nga Elena Kocaqi

Nga bashkimi i Zeusit Pellazg me Electren ose Antylian, lindi Dardani, Emathi (Maqedoni), Jasoni dhe Harmonia. Electra( apo e shndritshmja me rrenjë tek el, il qe do te thotë ill, diell) sipas shumë burimeve antike, ishte vajza e mbretit të fundit të Atlantidës dhe e vetmja pasardhëse mbretëror që mbijetoi nga përmbytja.

Pra Dardani, Emathi ose Maqedoni dhe Harmonia qe ishte nëna e Ilirëve ishin vëllezër dhe motra, dhe jane femijet e Zeusit Pellazg me Princeshën e Atlantides, pra pasardhës të Pellazgëve dhe Atlantëve së bashku. Pati një luftë midis Pellazgëve dhe Atlantidës, të cilët pushtuan te gjithe Mesdheun dhe vetëm Pellazgët që udhëhoqën një kualicion te madh lufte, mundën Atlantët dhe pas disa vitesh ndodhi dhe përmbytja e ishullit.

Qe Iliret, Maqedonet, Dardanet ishin i njejti popull, eshte e vertetuar nga faktet historike antike dhe mesjetare, keshtu qe ne kete rast miti rezulton te jete i vertet. Kuptohet qartë, pse shqiptarët sot nuk duhet të njohin antikitetin dhe mbahen ne gjendje injorance ne lidhje me historinë e tyre antike.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *