Lajme

Erdogan, “Qytetar Nderi” i Pazarit të Ri

Në 557-vjetorin e themelimit, qyteti i Novi Pazarit (Pazari i Ri) në Serbi e ka nderuar Presidentin turk me titullin “Qytetar Nderi”

Nderimi me këtë titull është miratuar nga këshilli bashkiak i këtij qyteti që e ka votuar atë ditën e premte.

“Investimet e shumta, projektet në infrastrukturë dhe ekonomi dhe përpjekjet për të ruajtur kulturën dhe trashëgiminë historike të rajonit të Sanxhakut, janë disa nga arsyet e këtij gjesti simbolik”, deklaroi kryebashkiaku i qytetit, Nihat Bisevac.

Novi Pazari është kryeqendra e rajonit të Sanxhakut, që ndahet mes Serbisë dhe Malit të Zi e ku pjesa më e madhe e popullsisë janë myslimanë. Pjesën e tyre të këtij rajoni, serbët e njohin me emrin Rashka.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *