Lajme, Lajmi kryesor

E doni dialogun? Atëherë na e falni korrupsionin!

Ja se si Andrea Capussela i lexon lajmet e së premtes nga Kosova:

Shtypi i sotëm po thotë: (1) “Haradinaj: Merkel më ka thënë duhet bërë më shumë për liberalizimin e vizave”, dhe shkaku padyshim është lufta kundër korrupsionit; (2) Deputetët e AAK-së: “Dialogu nuk mund të vazhdojë pa liberalizimin”.

Logjika është e qartë: BE-ja do dialog, BE vendos për liberalizimin e vizave, atëherë le ta këmbejmë dialogun me liberalizimin (me fjalë tjera, me luftën kundër korrupsionit).

Nëse BE-ja e pranon këtë, këmbimi është toleranca e BE-së ndaj mosluftimit të korrupsionit për ‘koncesione’ nga Kosova për Serbinë (me fjalë tjera, gjithçka që është arsyeshëm e nevojshme për ta përfunduar shpejt dialogun.)

Por, ku qëndron interesi i Kosovë në këto këmbime?

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *