Ekonomi

Durrësi port i tregut global

Tregu Azi-Mesdhe – Durrësi, Novorossiysku, Selaniku dhe Poti, porte të hapura për importet me kontejnerë. Kompania e tretë më e madhe në botë e transportit detar “APL” njoftoi, të enjten, më 5 tetor 2017, shtimin e Durrësit Shqipëri dhe Selanikut Greqi, si porte të reja destinacionesh për shërbimin e saj “Ekspresi Mesdhetar / Mediterranean Express 1 (МХ1)”, si dhe Novorossiyskun, Rusi Deti i Zi dhe Potin, Gjeorgji në portet që shërbehen nga “Ekspresi Mesdhetar / Mediterranean Express 2 (МХ2)” për importet nga Lindja e Largët

Rrjeti i zgjeruar i shërbimeve të МХ1 dhe МХ2 demonstron kujdesin e veçantë të APL-së në ofrimin e një lidhjeje globale gjithëpërfshirëse. Transportuesit e Azisë së Veriut, të interesuar për depërtim në tregjet evropiane të Shqipërisë, Greqisë, Rusisë dhe Gjeorgjisë tani mund të mbështeten në shërbimet e zgjeruara МХ1 dhe МХ2 për të hyrë në treg.

Aktualisht, shërbimi i përmirësuar МХ1 ofron portet Qingdao, Busan, Yangshan, Ningbo, Xiamen, Nansha, Yantian, Singapor dhe Maltë, nga ku dërgesat transportohen në Durrës dhe Selanik.
Shërbimi i rafinuar МХ2 tani ofron portet Qingdao, Yangsha, Ningbo, Kaohsiung, Hong Kong, Yantian, Singapor dhe nga Pire, ku ngarkesat transportohen në Novorossiysk dhe Poti.
Info/ APL

APL (inicialet për “American President Lines” Ltd.), së bashku me kompaninë e saj mëmë CMA CGM, është kompania e tretë më e madhe në botë e transportit detar, duke ofruar më shumë se 80 shërbime javore.
APL-ja, me seli në Skotsdejl (Scottsdale), Arizona, SHBA ka një flotë kontejner-anije prej 153 anijesh kontejnerësh. Dikur degë e Neptun Orient Lines (NOL), tani është degë në pronësi të plotë të CMA CGM, kompani globale transporti dhe logjistike e angazhuar në transportimin dhe bizneset e lidhura me të me seli në Francë.

APL-ja ofron transportin transkontinental të ngarkesave në të gjithë Azinë, Amerikën e Veriut dhe Jugut, Evropë, Lindjen e Mesme, nënkontinentin indian dhe Australi, me anë të më se 110 shërbimeve në portet e destinacionit në mbi 70 vende të botës. Për ardhurat për vitin fiskal 2016 arritën në 4.6 miliardë dollarë.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *