Lajme

Banorët e Masbjeshkës (Sanxhakut) edhe sipas testit të ADN-së janë Shqiptarë, e nuk kan lidhje me boshnjakët e Bosnjës

Gjithmon është thënë se popullësia në Sanxhakun e Novi Pazarit, janë shqiptar. Këtë e ka vertetuar sot edhe shkenca, shkruan fmimages.net

Sipas këtyre rezultateve të hulumtimit nga poreklo.rs, 70% të banorve të Sanxhakut kanë gjene shqiptare.

Testi i ADN i cili është kryer në Bosnje dhe Sanxhak tregonë se boshnjakët në Bosnje dhe Herzegovinë dhe boshnjakët e Sanxhakut nuk kanë shumë gjene të zakonshme. Në Bosnjë, janë të përziera me serbët dhe kroatët, dhe banorët e Sjenicës, Tutinës dhe Novi Pazarit kanë gjene të përbashkëta me shqiptarët.

Sot të gjithë shqiptarët në Sanxhak janë asimilu në boshnjak dhe kanë humbur gjuhën e tyre shqipe.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *