Ekonomi

Administrata e UNMIK-ut ka gjasa të bashkëkryesojë CEFTA-n me palën kosovare

Kosova ka marrë këtë vit kryesimin e CEFTA-s, mirëpo, ka shumë gjasa që bashkëkryesues të jetë edhe një përfaqësues i UNMIK-ut

Megjithëse paralajmëroi që Kosova do të largohet nga kjo marrëveshje, kryesuesi, ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Bajram Hasani pranon që kanë marrë një varg vërejtjesh, raporton KTV.

Megjithatë, shfaq shpresën se një zgjidhje do të mund të gjendet deri në marsin e këtij viti.

Fajin për vazhdimin e pranisë së UNMIK-ut, Hasani ia lë ish-kryenegociatores Edita Tahiri që sipas tij, për shkak të marrëveshjes së përfaqësimit me fusnotë.

Hasani thotë se Kosova do të bëjë të pamundurën që të zgjidhë çdo problem që mund t’u dalë bizneseve kosovare dhe për zgjidhjen e tyre do të punojnë komisionet e ndryshme.

Nga ana tjetër, përfaqësuesit e bizneseve kërkojnë nga institucionet të mos bëjnë përpjekje për të dalë nga kjo marrëveshje, por të punojnë në eliminimin e pengesave jo tarifore.

Kosova është pjesë e kësaj marrëveshjeje nga viti 2006, ku në emër të vendit tonë e nënshkruan përfaqësues të UNMIK-ut.

Për shkak të mospërgatitjes së palës kosovare, asnjë produkt i vendit nuk është i mbrojtur.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *